Polis vid polisbil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett 50-tal barn och unga frihetsberövats misstänkta för inblandning i gängkriminalitet. Kommunpolis Ida Hasselroth är inte oroad, inte än. Foto: SVT

Gängkriminaliteten och unga – mindre problem i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Även om ett 50-tal barn och unga frihetsberövats misstänkta för inblandning i gängkriminalitet i polisregion Bergslagen så är inte polisen i Värmland särskilt oroad. Inte än i alla fall.

– Vi har inte sett den utvecklingen här, säger kommunpolisen Ida Hasselroth.

Polisen i Värmland har den senaste tiden tagit hand om barn i så låg ålder som 14 till 15 år som dragits in i kriminalitet.

– Det är en oroande utveckling som vi måste få stopp på i tid för att det inte ska eskalera, säger Ida Hasselroth som är kommunpolis i Karlstad.

Vad handlar det om för brott?

– Det är olika brottstyper. Det vi fått kännedom om är förberedelse till mord, allmänfarlig ödeläggelse och andra grova våldsbrott.

Men trots det är inte polisen i Värmland särskilt oroad över utvecklingen här. Åtminstone inte i dagsläget.

I videon ovan berättar Ida Hasselroth hur polisen arbetar för att motverka att Värmland drabbas av den pågående våldsvågen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.