Polis på plats utanför hus i Arvika, avspärrningsband efter misstänkt mord

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastigheten i Arvika där det misstänkta brottet ska ha ägt rum är avspärrad och polisen genomför på fredagen en teknisk undersökning på platsen. Foto: SVT

Misstänkt mord i Arvika – en person begärd häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks ha mördat sin hustru i Arvika under torsdagskvällen. Mannen häktades under lördagen, på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av grovt barnfridsbrott.

– Jag bedömer att bevisläget är gott, säger åklagare Barbro Brännlund till SVT.

Strax innan 22 igår kväll larmades polis och ambulans till Arvika. Där greps en man i fyrtioårsåldern och en kvinna fördes till sjukhus.

Polisen gick först ut med att det rörde sig om ett grovt våldsbrott. Under fredagen meddelade man att det handlar om ett misstänkt mord.

– Det är en kvinna som har bragts om livet, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Polisen tror inte att det kommer vara fler misstänkta utöver den man som är anhållen, och anser att utredningsläget är bra.

Under lördagseftermiddagen häktades den misstänkte mannen, efter häktningsförhandlingar i Värmlands tingsrätt. Senast den 23 augusti ska åklagaren ha väckt åtal i fallet, eller begära mer tid och isåfall eventuellt lägga fram en framställan för omhäktning av mannen.

Åklagaren fåordig

SVT har varit i kontakt med åklagaren i fallet, Barbro Brännlund, som i nuläget inte kan säga mycket om händelsen, men som bekräftar att den avlidna kvinnan är den anhållna mannens hustru.

Vid lunchtid på fredagen bedömde Barbro Brännlund bevisläget som gott, trots att den tekniska undersökningen ännu inte var klar.

Lugnt område

En ung granne som SVT pratat med beskriver händelsen som chockartad.

– Det här är ett lugnt område och nåt sånt här har aldrig hänt här så länge jag har levt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.