Fotografen Anders Carlsson kommer att utse vinnarbilden Foto: TT/SVT

Han blir domare för vår bildtävling

Publicerad

I morgon drar älgjakten i gång i södra och mellersta delarna av länet. Vi vill ha in din bästa bild från älgjakten. Vinnaren får sitt foto upptryckt på en canvas-tavla. Domaren är en meriterad fotograf som kommer att utse en vinnarbild som lyckas förmedla ögonblicket.

– Man ska vara beredd men ha lite tur också, säger Anders Carlsson.

Tidigare SVT-medarbetaren Anders Carlsson har arbetat som fotograf på företaget i 46 år. Förutom på lokalnyheterna även med produktioner som ”Från A till Ö”, ”Teskedsgumman” och ”Livslust”. 

Han blir nu huvuddomare i juryn som ska utse den bästa älgjaktsbilden. Och det finns några saker som han kommer att titta extra noga efter.

Älgjakten i Värmland 2017

– Jag tycket att ljus är väldigt viktig. Och att man kan fånga ögonblicket, berättar han.

Ljus och ögonblick

Något som han inte tror kommer bli ett problem för er som skickar bilder.

– Ögonblicket bara dyker upp och det gäller att vara beredd och att vara snabb. Men en älgjägare på pass är nog tämligen vaksam och redo, tänker han.

LÄS MER: Anders Carlsson berättar om nästan 50 år på SVT

– Sedan ska man ha lite tur också – att ljuset är vackert just i det ögonblicket.

Så här går tävlingen till

Skicka oss din bästa älgjaktsbild så är du med och tävlar om en canavas-tavla med ditt foto på. Du ska själv ha tagit bilden, mobilbilder fungerar utmärkt.

Maila på varmland@svt.se Det går också att lägga in bilden på vår Facebook-sida.

När du skickar oss bilden ger du SVT Nyheter Värmland rätt att använda bilden på alla plattformar och för all framtid (inkl. EVN och vårt nordiska nyhetsutbyte). Vi äger dock inte rätt att sälja vidare, och vi kräver inte exklusivitet, utan det står fotografen fritt att också sälja till andra. Vi betalar inte för att publicera din bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älgjakten i Värmland 2017

Mer i ämnet