Lennart Felling vid Bryngfjordsbacken i Karlstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Lennart Felling varför han gärna vill hålla igång driften av Bryngfjordsbacken. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Han vill starta insamling för Bryngfjordsbacken – Karlstads kommun säger nej

Publicerad

Lennart Felling vill få igång en insamling bland privatpersoner och företag för att rädda driften av Bryngfjordsbacken i Karlstad.
Kommunen har dock meddelat att de inte tar emot den typen av donationer.

– Det är lite synd, jag tycker de hade kunna tänkt på saken, säger Lennart Felling.

Kommunens utgångspunkt är att verksamheten ska finansieras genom skatter och offentligrättsliga avgifter. Stephan Hammar är verksamhetschef för Idrott och fritid på Karlstads kommun, han skriver följande i ett mejl till SVT.

”Det finns ett antal utmaningar om verksamheten skulle skapa insamlingar till specifika verksamhetskostnader (tex. genom en Swishinsamling), till exempel vad skulle hända om insamlingsmålet enbart delvis nås eller om verksamheten inte genomförs på grund av för dålig vinter eller liknande.”

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.