• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Grupp av människor firar seger, iförda medaljer och hattar, medan de håller upp en stor pokal i luften. Några av dem skålar med champagne och ser glada ut i ett festligt ögonblick under natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se firandet och hur Solkatterna tog sig till guldet i klippet. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Historiska säsongen fullbordad – Solkatterna tar guld

Uppdaterad
Publicerad

Succén har varit konstant för Karlstadslaget Solkatterna den här säsongen. För första gången har ett lag gått obesegrat genom allsvenskan Speedway.

– Det är så stort, säger lagkaptenen Victor Palovaraa.

Efter den förra matchen så ledde Solkatterna med två poäng, ledningen höll och nu är de mästare.

– Att vinna här hemma är speciellt, säger Victor Palovaraa.

Matchen mot Griparna från Nyköping slutade 46-44. Framtiden för Karlstadslaget är ljus men Elitserien är fortfarande långt i framtiden.

– Vi är glada att det har gått så snabbt att ta sig hit, säger Ola Hansson, ordförande för Solkatterna.

Se firandet och hur Solkatterna tog sig till guldet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.