Hotet som framförts på skolan gäller morgondagen. Foto: SVT

Hot om skolskjutning på Nobelgymnasiet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Ett klottrat hot har framförts på en av skoltoaletterna på Nobelgymnasiet i Karlstad. En elev upptäckte under gårdagen att det stod ”skolskjutning 29 januari”. Nu vidtas åtgärder från skolan för att elever och personal ska kunna känna sig trygga.

Efter att hotet uppmärksammats har skolan satt in en rad åtgärder.

– Elever, målsmän och personal har informerats om läget och vi fortsätter fortlöpande att gå ut med så mycket information vi kan, säger gymnasiechefen Jan Johansson.

Vanlig undervisning imorgon

Under morgondagen, den 29:e, kommer undervisningen att pågå som vanligt – men med vissa åtgärder.

– Vi kommer att ha enbart en dörr öppen där folk kan passera och vid den kommer vi att sätta in extra personal som bevakar.

Gymnasiechefen uppger att han inte känt av någon oro från elever eller personal i nuläget.

– Vi har precis dragit igång dagen med undervisning och kommer som sagt att fortsätta informera om läget under dagen.

”Lite orolig”

– Jag reagerade stark på beskedet om hotet, men funderar ju om det är på riktigt eller inte. Lite bekymrad är jag, säger Jolina Bergwall som är elev vid byggprogrammet vid Nobelgymnasiet.

– Man tar det halvt om halvt på allvar. Det kommer säkert inte att hända nått, men lite orolig är jag, fortsätter Oskar Hult

– Trots hotet kommer jag att gå till skolan imorgon.

Polisen inkopplad

Även polisen är inkopplad för att de ska kunna göra en bedömning av säkerhetsläget och vilka insatser de kommer att gå in med blir klart senare under dagen.

Jan Johansson uppger att det annars, enligt olika mätningar, är en trygg skola med få incidenter.

– Detta som hänt nu är tråkigt. Men vi gör allt vi kan för att säkra tryggheten här nu.

Ett liknande hot framfördes mot samma skola i våras – då fick eleverna jobba hemifrån under den aktuella dagen som hotet gällde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.