Magnus Christoffersson, ägare till Frykenbadens camping. Foto: SVT

Många hemestrar även i år

Uppdaterad
Publicerad

Trots att utlandsresorna börjat öka finns fortfarande många som fortsatt semestrar inom landets gränser.

– Camping var på uppgång redan innan pandemin och intresset för naturnära semester har fått en rejäl skjuts – vandring, cykling och båtliv, säger Magnus Christoffersson, ägare till Frykenbadens camping.

Snabba omställningar gjordes när pandemin slog till, och i besöksbranschen fick många jobba hårt med att skapa nya aktiviteter och locka nya målgrupper.

– De som haft en väldigt stor andel utländska gäster tidigare har naturligtvis haft det tuffare. Men jag tror vi kommer ur det här starkare – uppfinningsrikedomen har varit stor, säger Magnus Christoffersson. 

Nya typer av naturupplevelser

På Happie Camp, som startade 2019 i Hagfors och nu finns på tre olika platser i länet, har man satsat  på att hyra ut fullt utrustade tält som ligger avskilt i naturen. Sedan starten starten har antalet tredubblats.

– Intresset för naturupplevelser har accelererat under pandemin. Det är kul att få arbeta med att tillgängliggöra de här platserna, säger Staffan Svantesson, vd för Happie Camp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.