Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paketterminalen i Karlstad har utrymts. Foto: SVT

Insats vid Postnord i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen hittades en pulverliknande substans i samband med en försändelse öppnats vid Postnords terminal på Tormestad i Karlstad. Polisen samt räddningtjänst kallades till platsen och byggnaden utrymdes delvis.

På eftermiddagen uppgav polisen att brevets innehåll var ofarligt.

Enligt polisen var det ett fåtal personer som hanterade försändelsen och de isolerades därefter.

Räddningstjänsten blev kallad till platsen av polisen för att undersöka ämnet och avancerad indikering beställdes. Avancerad indikering används av räddningstjänsten för att snabbt kunna identifiera vilket ämne som förekommer vid en händelse med misstänkt farliga ämnen.

Personalen sanerades av sjukvården

Vid 11-tiden meddelande polisen att de personer som var i kontakt med försändelsen skulle bli sanerade enligt rutin, av sjukvården.

Under eftermiddagen anlände utrustningen för avancerad indikering från räddningstjänsten i Göteborg för att försändelsen skulle kunna undersökas närmare.

Innehållet visade sig vara ofarligt

Maud Åslund, platschef på Postnord, bekräftade också att försändelsen var adresserad till Förvaltningsrätten i Karlstad.

Vid 16.15 uppgav polisens presstalesperson Lars Hedelin att avspärrningarna hävts sedan det visat sig att pulvret var ofarligt.

Personalen vid Postnordterminalen fick utrymma lokalerna. Foto: SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paketterminalen i Karlstad har utrymts. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.