• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gyllene Tider gör turnéstopp i Mariebergsskogen. En efterlängtad spelning. ”Karlstad är en kär plats”, säger trummisen Micke Syd Andersson. Foto: SVT/TT Bild

Karlstad efterlängtat stopp för Gyllene Tider: ”Kär plats”

Uppdaterad
Publicerad

Gyllene Tider-trummisen Micke ”Syd” Andersson kommer inte ens ihåg hur många gånger han har spelat i Karlstad.

– Du får tänka att det är 44 år, och jag har varit här med ”Gyllene” och andra band. Karlstad är en kär plats med många vänner.

Tusentals värmlänningar väntas vallfärda till Mariebergsskogen i kväll när Gyllene Tider gör turnéstopp i Karlstad.

Micke Syd är alltid laddad för spelning. Och visst är vissa låtar roligare att framföra än andra.

– Det beror mest på publiken. Hela grunden för oss är ju mötet med publiken och märker jag att de går igång när jag slår igång ”Juni, juli, augusti” eller ”Sommartider” så är ju de roligast, men annars är det ju låtarna från nya plattan.

Se intervjun med Micke Syd inför spelningen på Mariebergsskogen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.