Foto: SVT

Karlstad kommun vill öppna motionscentralen på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun har tagit fram ett förslag till lösning som gör det möjligt att öppna motionscentralen på Skutberget tillfälligt.

Tanken är att anläggningen hålls öppen med hjälp av personer som är aktuella för olika arbetsmarknadsåtgärder.

LÄS MER: Slutgymmat på Skutberget

– Det återstår fortfarande några praktiska frågor att lösa men vår ambition är att kunna öppna motionscentralen igen i mitten av juli, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Manifestation mot nedläggning på Skutberget

Under måndagen väntas kommunfullmäktige ta beslut om att inleda arbetet med de detaljplaner som behöver tas fram för Skutberget, där utveckling av temaparken Muminvärlden är en del.

– Nu vill vi ha dialog med Karlstadsborna om hur vi kan fortsätta utveckla Skutberget sida vid sida med Muminvärlden. Området är ett viktigt friluftsområde som ska vara tillgängligt och attraktivt för alla Karlstadsbor och en ny serviceanläggning kommer att byggas som ersättning för den gamla motionscentralen, säger Linda Larsson (S), kommunalråd, i samma pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.