Per Lawén står och spelar akustisk gitarr i ett rum med en stor ros som dekoration på väggen. I bakgrunden syns en skåp med olika föremål samt en stol. Rummet har en hemtrevlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Lawén lämnar posten som kommunalråd i Forshaga. I klippet berättar han vad han ska göra istället. Foto: Håkan Wikström

Kommunalrådet i Forshaga Per Lawén (S) kliver av: ”Fantastisk tid – ska sjunga och spela”

Publicerad

Kamp med kommunekenomin, myggbekämpning, migrationskris och pandemi. Trots det kommer Per Lawén (S) att minnas sina nio år som kommunalråd i Forshaga med glädje.

– Det har varit miljontals fantastiska möten med folk i Forshaga.

Per Lawén har varit engagerad i kommunpolitiken i Forshaga för Socialdemokraterna i 16 år. De senaste nio som kommunalråd.

Men nu är det slut. Vid årsskiftet kliver Per Lawén av posten.

– Jag har känt att jag är färdig, och det är en bra tid att sluta. Det ger en ersättare två år innan nästa val.

Stridbar ombudsman?

Nu går han tillbaka till jobbet som ombudsman i Värmland för Elektrikerförbundet. Och han gjorde sig känd som en stridbar sådan innan kommunalrådskarriären.

– Vi får väl se om det sitter i. det kommer en ny avtalsrörelse till våren, säger Per och skrattar.

I klippet ovan berättar Per Lawén om utmaningarna med jobbet under sina nio år, och vilka andra strängar han ska spela på istället för politiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.