En stor sökinsats inleddes efter den försvunna kvinnan som hittades välbehållen vid lunchtid på torsdagen. Foto: Bengt Hedin/SVT

Försvunna kvinnan hittad välbehållen efter sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna född 1950 var försvunnen från ett stugområde i Mattila norr om Östmark i Torsby kommun sedan i går kväll.

Polisen begärde hjälp av både helikopter och drönare under natten och hade kontakt med Missing people.

Vid lunchtid på torsdagen fick dramat ett lyckligt slut.

Kvinnan är återfunnen vid liv.

Kvinnan hade varit ute på promenad i skogen och förväntades vara tillbaka vid 17-tiden, men dök inte upp. Vid halv tio-tiden på kvällen larmades polisen.

Enligt polisen har kvinnan hyrt en stuga i den mindre orten Mattila med sin make över några dagar och är sedan tidigare inte bekant med området. Med sig hade hon en hund och hon ska även ha tagit en bil till vandringsstråket.

– Tydligen ska hon ha haft dåliga knän och var inte ute på någon längre utflykt, säger Stefan Wickberg, presstalesperson hos polisen.

Helikopter och drönare

Från och med i onsdags kväll har polisen varit ute och letat efter kvinnan. De fick hjälp från närområden och under natten kunde både helikopter och drönare begäras in i sökandet.

Under torsdagen kallades även militären in och bistod sökinsatsen med bland annat helikopter.

Kvinnan anmäldes försvunnen i Mattila under onsdagskvällen. Foto: Karta/SVT, Mikael Nilsson

Strax efter 13-tiden på torsdagen kunde den massiva sökinsatsen blåsas av. Kvinnan återfanns vid liv i närheten av där hon försvann. Hon uppges efter omständigheterna må bra.

– Hon ska ha anträffats vid ett vindskydd välbehållen. Hon kunde på egen hand ta sig till sin bil från platsen, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.