En hund av rasen kinesisk nakenhund springer lekfullt över en grön gräsmatta. Hunden har en ljus päls och en uppsatt svans.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kinesiska nakenhunden Gabbe var het i kylan när agility-DM avgjordes i Torsby. Foto: Håkan Wikström

Kyliga nakenhunden Gabbe briljerade i frostbitet agility-DM

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal heta hundar for fram så att frosten smälte under tassarna när DM-titlar stod på spel i Torsby.

– Det är inte optimalt med rimfrost i gräset, men vi brukar ha dubbar under skorna för att hänga med och inte halka, berättade agility-instruktören och utövaren Camilla Gustafsson.

I klasser från S till XL gjorde ett 40-tal ekipage (hund och hundförare) upp om DM-titlarna i Värmlands-Dals distrikt, som består av ett 20-tal lokalklubbar i Värmland och Dalsland.

En som inte riktigt såg ut att stortrivas i det kylslagna klimatet var den kinesiska nakenhunden Gabbe från Storfors. Trots kylan var Gabbe stekhet inne på arenan, och svarade för en briljant insats i tunnlar, på balanshinder och mellan slalomkäppar.

– Gabbe älskar att tävla och han älskar agility. Dessutom är det ju i alla fall myggfritt nu, sade matte Ann-Kristin Virtanen efter tävlingen.

Se mer från agility-DM i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.