Djurägaren Frida Olofsson och hennes oxe Skalman.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Olofsson och hennes oxe Skalman hade rundturer för både barn och vuxna under Lillerudsdagarna. Foto: Moa Fox/SVT

Lillerudsdagarna gick av stapeln – antal besökare uppe på rekordnivå

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen och söndagen välkomnade Lillerudsgymnasiet allmänheten till Lillerudsdagarna i Karlstad. Det årliga arrangemanget firade 50-årsjubileum och besökssiffran hamnade på en rekordnivå.

Eventet anordnas årligen av Lillerudsgymnasiet som har syftet att väcka intresset och kunskapen om djur, natur och landsbygd.

– Vi vill visa upp landsbygden och livsmedelsproduktioner för allmänheten och kanske framförallt för barnfamiljer från stan, säger Anders Westlund, vd på Lillerudsgymnasiet.

Klicka på klippet för att se ett axplock av aktiviteterna och oxen Skalman.

Omkring 80 utställare

Räknat med både lördagen och söndagen hamnade besökssiffran för Lillerudsdagarna på 9 800 personer.

Vi är uppe någonstans på vår rekordnivå, säger Anders Westlund.

På området fanns omkring 80 utställare och aktiviteter som westernuppvisning, fårvallning, tur med traktor, kaninhoppning och ponnyridning.

Rättelse: I videon uppges evenemanget ha arrangerats 50 gånger, rätt är att Lillerudsdagarna firade 50 år i år. Samma uppgift förekom i en tidigare version av texten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.