En person står i en ladugård omgiven av mjölkkor. I bakgrunden syns en lång rad av djur i bås, och golvet är täckt av halm och foder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför vice ordförande för LRF Värmland tycker att storsatsningen på Lillerud är viktig för branschen. Foto: Maria Haglund/SVT

LRF Värmland välkomnar Lilleruds modernisering: ”Vi får bättre utbildade djurskötare”

Publicerad

Branschorganisationen Lantbrukarnas riksförbund (LRF) har i Värmland länge efterfrågat en modernare skolmiljö för eleverna på Lillerud. Nyheten om att ladugården nu ska bli toppmodern välkomnas.

– Det kommer göra att vi får bättre utbildade djurskötare, säger Monica Andersson Thörner, vice ordförande för LRF Värmland.

Naturbruksgymnasiet i Vålberg är en av få skolor i mellansverige som utbildar bland annat djurskötare till lantbruk. Branschen har enligt LRF Värmland länge tryckt på för att gymnasieskolan ska modernisera sin skolmiljö så att den mer liknar den miljö studenterna sen möter ute i arbetslivet.

Hör varför vice ordförande för LRF Värmland tycker att storsatsningen på Lillerud är viktig för branschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.