Mord i Arvika. mördad sin fru inför barn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tingsrätten har beslutat att förlänga häktningen ytterligare två veckor. Foto: SVT

Man misstänkt för mord på frun inför parets barn i Arvika – häktningen förlängs

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man som är misstänkt för att ha mördat sin fru inför parets gemensamma barn i Arvika har gått med på att sitta fortsatt häktad. Tingsrätten meddelade att mannen kommer att sitta frihetsberövad i minst två veckor till.

Det var parets barn som larmade polis och räddningstjänst till bostaden i Arvika, där kvinnan först hittades svårt skadad. Kvinnan avled senare på sjukhus, och mannen anhölls och häktades senare misstänkt för mord och för två fall av grovt barnfridsbrott.

Tingsrätten beslutade i dag att mannen ska sitta häktad i minst två veckor till under tiden förundersökningen pågår. Mannen medgav själv fortsatt häktning.

– Det är oklart om vi är färdiga med utredningarna då. I så fall kan ytterligare två veckors förlängning bli aktuell, säger åklagaren Barbro Brännlund till SVT Nyheter Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.