• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Arne Norevik berätta hur norska polisen ska hantera raggarkaravanen på påskafton. Foto: Maria Krums-Vabins/SVT

Norsk polis planerar för påskens raggarkaravan

Uppdaterad
Publicerad

Till påskafton väntas den traditionsenliga raggarkaravanen åka över landsgränsen från Kil till Kongsvinger igen.

På grund av en del skadegörelse förra året i samband med festandet vid fästningsområdet i den norska staden så tar polisen – och militären – nu ett nytt grepp om hur de ska försöka behålla ordningen.

Arne Norevik, sektionsledare på Kongsvingers polisstation säger att han helst sett att polisen inte skulle behöva lägga sina resurser på det här. Men också att det blivit en del i deras jobb.

– Och vi önskar ju också svenskarna välkomna till Norge,  säger han. I klippet berättar den norska polisen Arne Norevik vad de har planerat inför den här påskens bilburna träff i Kongsvinger.

Starta klippet och hör Arne Norevik berätta hur norska polisen ska hantera raggarkaravanen på påskafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.