Idag kom beslutet från den politiska ledningen. Foto: SVT

Nu bryter Värmlandstrafik helt med Trendtaxi

Uppdaterad
Publicerad

Nu säger Värmlandstrafik upp färdtjänstavtalet med Trendtaxi. Avtalet hävs med omedelbar verkan. Enligt Värmlandstrafik har Trendtaxi gjort sig skyldig till avtalsbrott eftersom de ansvarat för trafiken trots att de och deras underentreprenörer har fått sina trafiktillstånd återkallade av Transportstyrelsen.

Vi har i flera inslag rapporterat om AB Trendtaxi som ansvarat för servicetrafiken i Torsby, Hagfors, Sunne och Munkfors samtidigt som bolaget fått sitt trafiktillstånd indraget av Transportstyrelsen, som anser företaget och dess dotterbolag olämpliga att bedriva taxitrafik.

Trots det fick Trendtaxi fortsätta att ansvara för servicetrafiken fram till för en vecka sedan då Värmlandstrafik styrde över servicetrafiken på andra taxibolag. Man lovade då att se över de juridiska möjligheterna att helt säga upp avtalet.

Idag kom beslutet från den politiska ledningen.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi behöver ta detta steg men avtalet är mycket tydligt på denna punkt. Huvudfokus nu är att våra kunder även fortsättningsvis ska ha en bra och trygg trafik, säger Jesper Johansson (MP), ordförande i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.