• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Boo Westlund (OR) framför Kyrkhedens skola i Ekshärad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu finns tre alternativ för skolans framtid i Ekshärad att ta ställning till för politikerna. I klippet intervjuas Boo Westlund (OR), ordf i barn- och bildningsutskottet i Hagfors kommun. Foto: Niclas Brunell

Ny skola i Ekshärad kan kosta 300 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Riva eller behålla? I dag presenterades den nya utredningen med förslag på vad man ska göra med Kyrkhedens skola i Ekshärad.

Frågan har varit om kommunen ska riva hela skolan eller behålla delar av den och i så fall, vad de olika alternativen kostar.

Tre alternativ

Utredningen innehåller tre alternativ där ett av dem innebär en totalrivning och nybygge till en kostnad på 230 miljoner, men slutnotan väntas landa på mellan 250 och 300 miljoner enligt Boo Westlund (OR), ordf i barn- och bildningsutskottet i Hagfors kommun.

De andra två alternativen landar på cirka 190 miljoner och innebär att man renoverar befintliga byggnader med bland annat förskola och matsal.

– Det är en jättestor investering men vi får väga det emot att vi inte gör det. Vi vill ju satsa och ha en utveckling i kommunen, säger Boo Westlund (OR).

Från 50-talet

Kyrkhedens skola har cirka 330 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är om- och tillbyggd i omgångar och de äldsta delarna är byggda på 50-talet.

I klippet hör du Boo Westlund (OR) berätta vad som händer nu med utredningens förslag och när han tror att det kan finnas en ny skola i Ekshärad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.