Nyheter från dagen: 15 oktober

Publicerad

Här är ett urval av det som SVT Nyheter Värmland har rapporterat om tisdagen den 15 oktober.

En delad bild som visar två scener. Den vänstra delen visar en person som håller en smartphone med en video som spelas upp, där man kan se en kvinna med blont hår. Den högra delen visar samma kvinna stående utomhus med en mikrofon från SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clara Blom utsattes för en våldtäkt för fyra år sedan. Helgens överfallsvåldtäkt i Karlstad väckte minnen. I klippet ovan berättar hon hur hon vill stötta helgens offer. Foto: SVT
En bild från norsk-svenska riksgränsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika, om fördelarna med att svensk polis får patrullera i Norge. Foto: SVT
En sjuksköterska förbereder en injektion på en äldre person som sitter i en klinisk miljö. Sjuksköterskan har på sig handskar och håller en spruta i närheten av patientens överarm. Rummet är ljust med höga väggar som ger en medicinsk atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alf Blåder, 83, vaccinerar sig mot både covid-19 och säsongsinfluensan. Se mer i klippet ovan. Foto: Håkan Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.