En grön traktor står på en gräsmatta, med fokus på det stora bakhjulet i förgrunden. I bakgrunden syns traktorns kabin och en klar blå himmel med några moln.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runt 50 utställare med varierande inriktning inom transportsektorn fanns på plats när Värmlands första transportmässa gick av stapeln under torsdagen. Foto: Dahlia Poignant Khafagi/SVT

Ovanligt många hästkrafter på travbanan under första transportmässan

Uppdaterad
Publicerad

Det blev något av en succé för arrangörerna när den allra första värmländska transportmässan gick av stapeln på Färjestads travbana under torsdagen.

– Det har gått över all förväntan, säger Suzanne Walfridsson som representerar en av arrangörerna.

På gräsplanen innanför travovalen på Färjestad trängdes hästkrafter av alla de slag när Värmlands allra första transportmässa tog plats. Runt 50 utställare med varierande inriktning inom transportsektorn fanns på plats och redan efter ett par timmars öppethållande hade arrangörerna räknat in över 700 besökare.

– Behovet finns där och vi har haft en otrolig uppslutning i dag, säger Suzanne Walfridsson.

Transportmässan riktar sig främst till företag och yrkesverksamma inom transportsektorn i Värmland.

– Det är bra att företag får komma ut och visa upp sig. Jag har mest gått runt och tittat på entreprenadmaskiner och det finns ett stort utbud här, säger besökaren Janne Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.