I klippet får du ett smakprov ur musikalen och Catharina Bäckström berättar vad bidraget från Säffle Operans publik betyder.
– Det känns jättebra. Vi är glada för var enda krona, säger Catharina Bäckström som är samordnare på Kvinnojouren Frida i Säffle.
Varje spelkväll är Catharina Bäckström och hennes kamrater, som jobbar ideellt på Kvinnojouren, på plats i foajén på Säffle Operan. Berättelsen om hur huvudpersonen Gabriella lever i en våldsam relation är en verklighet som de mött många gånger.
– Man blir ju väldigt berörd eftersom man träffat kvinnor i samma misär, säger hon.
Mindre kommunalt bidrag
Pengarna som Säffle Operans publik har skänkt är ett välkommet tillskott då bidragen från kommuner minskar. I mars väntas Välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen i Åmål besluta att dra ner bidraget från 100 000 kronor till 30 000 kronor.
– Vi måste satsa på lagstadgade verksamheter som erbjuder mer än skydd. Det stora arbetet köper vi av Trollhättans stad, säger Helena Wretman, förvaltningschef i Åmål.
Stort samhällsproblem
Det är viktigt att våld i nära relationer lyfts och att allmänheten blir berörda av föreställningen tycker både Tobias Norelius och Catharina Bäckström.
– Jag har sett föreställningen många gånger och har inte sett den någon gång utan att börja gråta, säger Tobias Norelius, producent för föreställningen.
– Det är ju ett stort, stort samhällsproblem och det är så många tjejer som far illa, berättar Catharina Bäckström.