Person hittad död i brinnande bil

Uppdaterad
Publicerad

En död person har hittats vid eller i en brinnande bil i Karlstads kommun under natten och enligt uppgifter till TT utreder polisen nu ett misstänkt mord.

Larmet om branden i bilen på riksväg 62 i höjd med Stodene kom till polisen strax före klockan två i natt. Området runt den bil som brunnit är nu avspärrat och polisen kommer inom kort att göra en brottsplatsundersökning.

Vad det är för omständigheter som gör att man misstänker mord vill polisen inte gå in på och i nuläget vill man inte heller lämna några övriga uppgifter om händelsen.

– Det här kommer sannolikt att utredas av grova brott i Karlstad och det kommer göras en teknisk undersökning under dagen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen.

Senare under tisdagsdygnet konstaterade polisens förundersökningledare Ola Gripö att det inte finns något som tyder på brott. Enligt den information som polisen fått fram i utredningen var det en olycka eller ett sjukdomsfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.