polisens presstalesperson som viftar med händerna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Måste ha fokus på sin körning” – se polisens presstalesperson Lars Hedelin berätta om hur förbipasserande bilister rattsurfade vid olyckan på E18 i Karlstad. Foto: Maria Haglund/SVT

Polisen rasar över rattsurfare vid E18-olycka i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en trafikolycka på E18 i Karlstad under torsdagen filmade flera bilförare i motsatt riktning olycksplatsen då de passerade. Polisen bötfällde flera personer och polisen gick ut och uppmanade folk att hålla fokus på vägen.

– Det är oansvarigt och olagligt, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

På E18 i Karlstad pågår ett underhållsarbete från Älvmotet till Bergmotet och ett körfält är avstängt. Det har flera dagar skapat köer och trängsel i rusningstrafik.

Två bilister och en lastbil kolliderade på E18 i höjd Borgmästarholmen i Karlstad på torsdagskvällen. Ingen person uppges ha fått allvarliga skador. Men flera passerande bilister valde att filma olyckan med mobilen.

Detta fick polisen att agera.

– Det var patruller på plats som noterade att det blev tittköer, säger Hedelin.

Hör mer om vad polisen anser om mobilfilmande i trafiken och vilka risker som finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.