• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef, berättar om drogen Metonitazen och risken med att den säljs i falska förpackningar, märkta med läkemedlet Oxycontin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef, berättar om drogen Metonitazen och risken med att den säljs i falska förpackningar, märkta med läkemedlet Oxycontin. Foto: Moa Fox/SVT

Polisen varnar: Farlig drog säljs i falsk förpackning i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen meddelade polisen att de fått uppgifter om att drogen Metonitazen säljs i falsk förpackning i Karlstad. Vid överdosering av drogen kan andningen påverkas och i värsta fall leda till döden.

Polisen i Karlstad har fått uppgifter om att den fentanylliknande substansen Metonitazen säljs med förpackningar märkta med det smärtstillande läkemedlet Oxycontin.

– Vi har fått anonyma tips om detta, och går ut med det för att visa att vi tar detta på allvar, säger Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

I meddelandet från polisen framgår det att en överdosering av Metonitazen kan leda till dödsfall.

Klicka på klippet och hör Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad, berätta om riskerna kring den falskförpackade drogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.