Kommunen har kommit överens med ridklubben om att köpa tre fjärdedelar av föreningens mark. Foto: SVT

Kommunen räddar Karlstads ridklubb

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads ridklubb har sedan en tid tillbaka befunnit sig i ekonomisk kris. Nu har kommunen hjälpt klubben att hittat en lösning, uppger VF.

– Jag är väldigt, väldigt glad. Jag ser en stor fördel för föreningen och alla medlemmar. Vi ser detta som en win-win. Kommunen får rådighet långsiktigt över marken och föreningen får en lösning för sin ekonomi, säger Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Karlstad.

SVT Nyheter Värmland rapporterade tidigare i somras att det saknades runt en miljon kronor för att klara sin verksamhet året ut. Men trots flera försök att locka till sig sponsorer hamnade man i ekonomisk knipa igen. Men under torsdagen rapporterar VF att klubben kommit överens med Karlstads kommun om en lösning.

Lösningen går ut på att kommunen köper tre fjärdedelar av föreningens mark med en köpeskilling på mellan 1,5 och 1,8 miljoner kronor. Ridklubben kommer sedan att arrendera en del av marken för sin verksamhet.

– Vi vinner dubbelt på detta. Dels kan verksamheten, som sysselsätter knappt 400 barn och ungdomar, fortsätta som vanligt. Dels är det bättre att vi äger marken än att den säljs till någon annan i ett senare skede, säger Sandra Erlandsson, markförvaltare på Karlstads kommun, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.