• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Hör Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl kommentera Hans Nilssons time out i klippet. Foto: SVT

Sjukvårdspartiets toppnamn Hans Nilsson avgår

Uppdaterad
Publicerad

Edapolitikern Hans Nilsson drar tillbaka sin kandidatur och avgår från samtliga uppdrag han har för Sjukvårdspartiet i Värmland.

Det meddelar partiet i ett pressmeddelande.

Enligt Hans Nilsson har den senaste tiden efter SVT Värmlands avslöjande om att han anlitat svart arbetskraft varit påfrestande.

– Det har varit en ansträngande tid för mig personligen, men jag vill att fokus framåt skall ligga på Sjukvårdspartiet i Värmlands politik; inget annat. Det är därför som jag igår meddelade styrelsen i SiV att jag väljer att dra tillbaka min kandidatur och lämnar samtliga uppdrag i partiet”, säger Hans Nilsson.

Valet 2022 Värmland

SVT Värmlands avslöjande kom den 10 augusti. Då berättade vi bland annat att Hans Nilsson under sin mandattid anlitat svart arbetskraft för målning och renovering av sin privata fastighet i Järnskog.

Hör Hans Nilssons kommentar i samband med SVT:s avslöjande nedan.

Hans Nilsson, förstanamn på valsedlarna för Sjukvårdspartiet i Eda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl kommentera Hans Nilssons time out i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet