Två unga killar visar upp sina slöjdade trägubbar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se barnens slöjdkunskaper i videon. Foto: Olle Ängeby/SVT

Slöjdläger i Långserud med skogen i fokus lockade långväga deltagare

Publicerad

I Långserud har ett slöjdläger för barn lockat deltagare från flera olika platser runtom i Sverige. Lägret har temat skog, och deltagarna har fått slöjda en rad olika saker.

– Barnen får bland annat tälja, göra karvsnitt, de har tovat sittdynor att ha ute i skogen och just nu gör de dockor som ska bli oknytt, säger Mia Lindgren, projektledare.

Oknytten som barnen gör verkar dock vara lite modernare tolkningar av den samling övernaturliga väsen som finns i skandinavisk folktro.

– Det här är karatemannen som ingen kan stoppa. Han har en gåva och kan använda alla krafter som finns, har funnits och kommer att finnas i framtiden, säger deltagaren Anton Blidh.

Lägret är en del av Långseruds utvecklingsgrupps större projekt Skog, barn och slöjd, vilket syftar till att undersöka våra förhållanden till skog med slöjd som metod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.