Snöovädret i Värmland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Sayed Parwani/SVT

Snöovädret: Skolbussar hårdast drabbade

Uppdaterad
Publicerad

Det snöovädret som svepte in över Värmland under måndagen och natten till tisdag resulterade i stora problem på vägarna. Det har inträffat flera trafikolyckor men det har också varit förseningar i kollektivtrafiken.

– Så som det ser ut nu kan det bli regn och då blir det halkigt och problem i all trafik och även busstrafiken, säger Markus Bergman, trafikchef vid regionbuss.

Halkan och snöfallet har orsakat flera trafikolyckor runtom i länet, vilket har resulterat i avstängningar av vägar både delvis och helt.

Förseningar i trafiken

Lokaltrafiken, tågtrafiken och flygbussarna har påverkats av förseningar och inställda avgångar, Särskilt hårt drabbade är skolbussarna.

Är det dålig snöröjning som har orsakat det?

– Nej, de gör så bra som det går. Men vi prioriterar trafiksäkerheten då behöver man anpassa hastigheten efter hur väglaget är, säger Markus Bergman.

– Det var ju katastrof vid jul och nyår. Men nu tycker jag att man har skärpt till sig lite grann och faktiskt röjt där det behöver röjas. Så där har man varit bättre på, säger Erland Schulz.

Hör och se i klippet hur snöovädret har påverkat Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.