Eleverna i klass 5 och 6 på Färjestadsskolan tävlar om vem som gör finaste pumpan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur elevernas egendesignade pumpor har tagits fram. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Snyggast eller mest skräckinjagande – Karlstadselevernas tävling i pumpadesign

Uppdaterad
Publicerad

Snyggast eller mest skräckinjagande? Eleverna i klass 5 och 6 på Färjestadsskolan i Karlstad får varje år inför Halloween tävla om att designa snyggaste pumpan.

Den design som får flest röster blir klassens bidrag i en tävling där representanter från klassen fått komma till hemkunskapsköket för att karva ut pumpor med de mönstren.

– Sedan får alla elever på skolan att rösta på den pumpa som de tycker bäst om, berättar Martin Lage, köksansvarig på Färjestadsskolan.

Det är andra året tävlingen anordnas, och i år finns förutom äran, även ett pris. Skolans vaktmästare har gjort en statyett som ska bli en vandringspokal mellan vinnande klasser.

Svårt att skära

– Det är ganska svårt när man ska skära, särskilt om det blir lite fel och man ska försöka fixa det på något annat sätt, säger Savannah Lindh och Nellie Nymoen som karvar pumpan för klass 5 A.

På fredag ska alla röster räknas, och efter höstlovet presenteras årets vinnare.

Se eleverna när de karvar och skapar sina pumpor i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.