Stöldliga döms – stal fyrhjulingar i norra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer döms skyldiga för en rad brott efter stöldvågen av fyrhjulingar i norra Värmland. Ligan jobbade tillsammans för att stjäla och sälja fordonen, bedömer tingsrätten som dömer fyra av personerna till fängelsestraff.

Fyra av de sex inblandade döms till fängelse från 1,5 till 2,5 år. Men tingsrätten friar på några punkter. Bland annat häleri som ska ha skett tidigare. De fyra som döms till fängelse ska också utvisas.

Tjuvarna fångades på åtelkamera av civila när de samlades vid en gömma där stulna fyrhjulingar hittades.

De åtalade har alla nekat till anklagelserna, förutom den person som döms för brott mot utlänningslagen. Brottet gick ut på att han tidigare hade blivit utvisad från Sverige men vistades här igen. Han erkände det brottet men nekade till allt annat.

En man med mössa går i barrskog i riktning bort från kameran. I bakgrunden syns en man på fyrhjuling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ögonblicken när de misstänkta tjuvarna fångas på bild – efter att Ekshäradsbor riggat upp kameror i skogen. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.