Lokalpolisområdeschef  Ulrika Sundström

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lokalpolisområdeschef Ulrika Sundström säger att användandet av narkotika är en del av polisens vardag varje dag. Hon är inte förvånad över resultatet från mätningarna av avloppsvattnet. Foto: SVT

Polisen om knarket i avloppsvattnet i Karlstad: ”Tråkigt – men inte förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter de mätningar av avloppsvatten vid reningsverket i Karlstad har avloppsvattnet visat sig innehålla stora mängder narkotika. Nu kommenterar lokalpolisområdeschef Ulrika Sundström resultatet.

– Det är tråkigt men inte så förvånande, säger hon.

För polisen är användandet av narkotika är en del av vardagen, varje dag.

– Vi har erfarenhet och en väldigt god kunskap inom polisen. Våra poliser duktiga på att identifiera drogtecken och symptom, säger Ulrika Sundström.

Men hon oroas över att det är kopplat till annan kriminell verksamhet och till kriminella nätverk som skapar otrygghet i samhället.

Hon pekar också på att det dyker upp fler tidigare ostraffade kring narkotikan än tidigare.

– Tyvärr kryper det ner i åldrarna och där jobbar vi förebyggande tillsammans med kommunen, socialförvaltningen och skolan. Det här klarar inte polisen själv, säger lokalpolisområdeschef Ulrika Sundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.