Marian Studenic fick matchstraff efter en armbågstackling på Nicklas Lasu.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Studenics tackling som gav matchstraff mot Frölunda. Foto: TV4 Play

Studenic avstängd efter huvudtacklingen på Lasu

Uppdaterad
Publicerad

Färjestadsspelaren Marian Studenic stängs av efter torsdagens armbågstackling på Frölundas Nicklas Lasu. Dessutom ska han betala 30 717 kronor i böter.

Det var i mitten av första perioden som Marian Studenic åkte på ett matchstraff efter att ha tacklat Frölundas Nicklas Lasu mot huvudet. En tackling som ledde till matchstraff och en anmälan till disciplinnämnden.

– Givet matchstraff. Han hoppar in med armbågen i en tackling som han har möjlighet att avbryta. Ska resultera i avstängning, sade SVT:s expert Jonas Andersson i torsdagens Hockeykväll.

Under fredagseftermiddagen meddelade disciplinnämnden att Studenics bestraffning blir avstängning mellan 11 oktober till 17 oktober, vilket motsvarar två matcher och han ska även betala 30 717 kronor i böter.

Se tacklingen i spelaren ovan.

Ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Nämnden finner det utrett att Marian Studenic gjort sig skyldig till Illegal check to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen, som är sen och sker med en uppåtgående rörelse, utförs med armbågen mot huvudet.

• Skaderisk.

• Kraften i tacklingen är något reducerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.