En kvinna i glasögon är på väg ut genom en röd dörr.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säffle simhall har varit populärt att besöka både för privatpersoner och simklubbar under sportlovsveckorna. Foto: SVT/ Elin Johansson

Succé för simhallen under sportlovsveckorna

Publicerad

50-metersbassängen i Säffle lockar besökare och träningsklubbar från delar av landet, men också utländska klubbar. Under sportlovsveckorna har det varit högt tryck på besökare i Säffle simhall – strax över 5 000 besökare.

– Det är fantastiskt roligt, säger Katrin Bruce Holm, badvärd.

Säffles simhall och 50-metersbassängen ett dragplåster för kommunen. Såväl privatpersoner som föreningar reser dit för bad och simträning.

– Vi har ett stort upptagningsområde. Visby har varit här, Södertörn, det är ju Stockholmsregionen, även norska klubbar har varit här, säger Katrin Bruce Holm.

När det inte är sportlov, hur ser det ut med besökarantalet då?

– Vårt besöksantal ökar och ökar hela tiden. Det märker vi tydligt på helgerna med barnfamiljer som kommer långt ifrån, säger Katrin Bruce Holm.

Starta klippet och besök simhallen och Katrin Bruce Holm berättar vad det betyder för kommunen att många besöker simhallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.