Kommunalrådet i Sunne, Henrik Frykberger (M), har varit med på den inledande byaturnén och träffat medborgar som kommer med förslag till den nya kommunstrategin. ”Det är stort och smått, och ett bra engagemang”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är stort och smått, och ett bra engagemang” – kommunalrådet i Sunne, Henrik Frykberger (M), har varit med på den inledande byaturnén och träffat medborgare som kommit med flera olika förslag. Foto: Maria Dahlqvist/SVT

Sunne kommun vill ha medborgarnas hjälp – åker på byaturné

Publicerad

2025 ska den nya kommunstrategin och översiktsplanen för Sunne kommun vara klar. Men jobbet börjar redan nu – och man inleder med en byaturné.

– Det är viktigt att få med alla i idéarbetet. Vi politiker sitter inte inne med alla Sunnebornas tankar och visioner, säger kommunalrådet Henrik Frykberger (M).

Arbetet med den nya översiktsplanen och kommunstrategin inleds med nio byaträffar runt om i kommunen.

De inledde med träff i Västra Ämtervik 5 mars, fortsatte norrut till Bjälverud och två stopp i Rottnadalen (Gräsmark och Ski Sunne). Nu åker de till östra sidan av Fryken i bland annat Bäckalund och Lysvik. Avslutar gör de sen inne i Sunne i början på april.

Har varit bra engagemang

– Det har varit ett väldigt bra engagemang på träffarna, det är kul att se, säger kommunstrategen Anneli Jansson.

Förutom byaträffarna finns möjlighet för kommunmedborgarna att lämna sina synpunkter i en digital enkät, men även andra fysiska träffar, kommer anordnas.

”Vill nå ut”

– Det är hela poängen, att vi ska nå ut till så många som möjligt. Inte bara enskilda invånare, vi kommer att träffa företag, organisationer och föreningar inför arbetet med översiktsplan och kommunstrategi, säger kommunalrådet Henrik Frykberger (M),

Jansson och Frykberger berättar mer om arbetet i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.