Temperaturen ett stort bekymmer för Bryngfjordens skidbacke

Publicerad

Ingen skidskola, ingen allmänhetens åkning, inga friluftsdagar i Bryngfjordens skidbacke den här säsongen – inte än i alla fall. 

– Det behöver vara minst fyra minusgrader för att köra konstsnöanläggningen och få ut någorlunda med snö, säger Mikael Eskilsson, verksamhetschef vid kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad.

Den här vintern har kommunen inte kunnat öppna skidbacken i Bryngfjorden eftersom det saknats snö. En trasig högtryckspump stoppade produktionen av konstsnö och en ny fick beställas. Nu finns den på plats och i veckan började kommunen köra anläggningen, men igår kväll fick de sluta.

– Vi tänkte köra igång direkt när vi fick pumpen den 20:e januari men då var det för varmt. Nu har det ju varit kallt ett par dagar här så vi har kört i två dygn men så fick vi slå igen igår kväll igen och som vi ser nu så regnar det ju, säger Mikael Eskilsson.

Retligt?

– Mycket, det är inte alls kul. Personalen gör ju ett fantastiskt jobb men just nu går det inte att köra tyvärr.

Med bara tre veckor kvar till sportlovet i Värmland och en prognos som ger plusgrader den närmsta tiden är det en utmaning att hinna få skidbacken farbar till vecka 9, i klippet ovan berättar Mikael Eskilsson mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.