Programledaren för Världens barn-galan, Henrik Kruusval, presenterar resultatet från kommunkampen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar projektledaren Anna-Lena Carlsson (C) om gårdagens resultat och hur hon ser på den insamlade summan. Foto: SVT

Utklassning av Torsby i kommunkampen

Uppdaterad
Publicerad

När vinnaren av kommunkampen annonserades på Världens Barn-galan, så var det inget snack om saken. Torsby utklassade de medtävlande värdorterna Umeå och Östersund.

– Hela kommunen har visat vilken kraft vi har, säger projektledaren Anna-Lena Carlsson (C).

Totalt samlade den värmländska kommunen in 959 200 kronor. Vilket är en rejäl bit över det initiala målet på 500 000 kronor.

– Att vi skulle nå de siffrorna var det nog aldrig någon som hade trott, säger Anna-Lena Carlsson (C).

På andraplats kom Östersund kommun som samlade in 146 455 kronor och sist kom Umeå som skramlade ihop 111 713 kronor. Totalt samlades det in över 41 miljoner kronor.

Insamlingen fortsätter

Än är inte insamlingen helt avslutad för Torsby kommun. Under söndagen anordnas ett event i Missionskyrkan i Torsby. Dessutom ska Petter och Oliver Solbergs rallydräkter auktioneras ut.

– Behoven är så otroligt stora för världens barn, så det är en stor drivkraft, säger Anna-Lena Carlsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.