Tina Thörner kommer att leda programmet Startskottet där Torsby, östersund och Umeå kommer att tävla om vilka som kan samla in mest pengar för Världens Barn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rallyprofilen Tina Thörner kommer att leda programmet Startskottet där Torsby, Östersund och Umeå kommer att tävla om vilka som kan samla in mest pengar för Världens Barn. Foto: TT/SVT

Torsbys kamp inför Världens barn-galan igång – tävlar mot Umeå och Östersund

Publicerad

Världens barngalan går av stapeln den femte oktober. Och nu pågår insamlingen i Torsby för fullt, för att slå konkurrenterna Umeå och Östersund.

– Vi ska se till att de får prestera bra, säger Anna-Lena Carlsson (C), projektledare Torsby kommun.

Den 27:e september kommer det vara ett direktsänt evenemang vid Tingshuset i Torsby. Då kommer rallydrottningen Tina Thörner vara programledare och bland annat Oscar Magnusson kommer framträda.

Lokala arrangörer av kampanjen är bland andra Fryksände pastorat, Torsby Missionsförsamling, Pingstkyrkan, Övre Älvdals pastorat, Röda Korset, IOGT-NTO samt Torsby kommun.

Redan 80 000 – målet halv miljon

Hittills är 80 000 kronor insamlade och målet är att samla in en halv miljon. Aktörerna själv tror att de har bra chanser att samla in mer pengar än sina konkurrenter.

– Såklart tror vi att de är goda, annars hade vi inte gett oss in i det här, säger Anna-Lena Carlsson (C).

Sänds i SVT1 27 september

Festligheterna utanför Tingshuset den 27:e september kommer sändas under namnet Startskottet i SVT1 med start klockan 18.45. Den fungerar just som ett startskott inför Världens Barn-galan som sänds 5 oktober.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.