Tre misstänks för mordförsök i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har anhållits i sin frånvaro misstänkta för mordförsök på två andra i Säffle under måndagskvällen. En av de utsatta fördes till sjukhus i helikopter där han nu vårdas för allvarliga skador.

Klockan 22.41 under måndagen larmade två män i 20-årsåldern till polisen om att de blivit misshandlade utomhus vid en central adress i Säffle.

– De två hade tagit sig i bil från Säffle till Åmål när vi träffade på dem, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Tog sig till Åmål

Först när de hade färdats de dryga två milen fördes männen till sjukhus. Enligt polisen var den ena allvarligt skadad och den andra ska ha fått lindriga skador.

– Den ene mannen blev slagen ganska kraftigt i huvudet med ett tillhygge, han flögs med ambulanshelikopter till NÄL, Norra Älvsborgs Länssjukhus, säger Thomas Fuxborg.

Tre misstänkta

Tre utpekade män, 20-30 år gamla, misstänks för försök till mord och har anhållits i sin frånvaro.

En brottsplatsundersökning genomförs under tisdagen.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln uppgavs det att de tre misstänkta gärningspersonerna hade gripits. Den uppgiften var inte korrekt och vi beklagar den felaktiga uppgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.