Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Markus Bäckström (C): Det är ett allvarligt läge Foto: SVT/Sayed Parwani

Tufft ekonomiskt läge för Säffle kommun: Underskott på 69 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Säffle kommun står inför en ekonomisk utmaning när prognosen för hela året visar på ett underskott på 69 miljoner kronor. Situationen är särskilt bekymmersam för socialnämnden, som kämpar med ett underskott på omkring 58 miljoner kronor, och barn- och utbildningsnämnden, som rapporterar ett underskott på 8,8 miljoner kronor.

Kommunstyrelsen planerar att sammanträda den 23:e oktober för att diskutera olika förslag till besparingar. De hoppas hitta lösningar för att återställa kommunens ekonomi till ett stabilt tillstånd.

Samtidigt har oppositionen länge förespråkat en skattehöjning på 50 öre som en del av lösningen på de ekonomiska utmaningarna.

– Det skulle hjälpa till, kanske inte helt, men ganska mycket. Vi hoppas att majoriteten ställer upp på så småningom, säger Ann Mlakar (S), oppositionsråd.

– Vi ser att vi behöver genomföra förändringar för att få en balanserad budget och en plan som sträcker sig över tid, säger Markus Bäckström (C), kommunalråd.

I klippet kan du höra mer om miljonunderskottet i Säffle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.