Två nyförvärv till Mallbacken inför hösten

Uppdaterad
Publicerad

Mallbacken förstärker laget med två amerikanska nyförvärv inför hösten. Den 31 juli drar Mallbacken igång spelet igen efter sommaruppehållet.

Det handlar om forwarden Jessica Schufelt från Portland Thornes i NWSL Leauge och försvararen Blakely Mattern från Carolina Elite Corbas. Mallbackens tränare Stefan Johansson är nöjd med nyförvärven.

–Min förhoppning är att vi förstärker laget, men också att det skapar en konkurrenssituation inom laget så att samtliga spelare höjer sig, säger Stefan Johansson.

Damallsvenskan har för tillfället sommaruppehåll. För Mallbackens del väntar en  förtsa hemmamatch efter uppehållet mot Umeå på Strandvallen den 31 juli.

– Om pappersarbetet går som det ska så ska i alla fall Jessica Schufelt vara spelklar tills dess, säger Stefan Johansson.

Skadeläget för Mallbacken är för tillfället stabilt. Det är nu bara Maija Saari som är skadad.

– Det känns väldigt bra inför säsongen och det ska bli riktigt kul att dra igång igen. säger Stefan Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.