fotboll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet och se hur Svennis sörjdes på hemmaplan. Foto: sayed Hashimi Parwani/SVT

Tyst minut och sorgeband i semifinal för att hedra Sven-Göran Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Göran Eriksson hedrades med en tyst minut och svarta sorgeband på IFK Sunnes och Karlstad Fotbolls matchtröjor när klubbarna möttes i DM-semifinal på Kolsvik IP i Sunne på onsdagskvällen.

– Fantastisk person, jättesorgligt att han gick bort, men vi får hylla och ha en bra match idag och se till att han syns och hörs framöver, säger Patrik Skanfors, spelare i IFK Sunne.

Två dagar efter Sven-Göran Erikssons bortgång mötte hemkommunens IFK Sunne Svennis sista klubb Karlstad Fotboll i semifinal i Värmlands distriktsmästerskap.

Nytt från i år är att lagen i DM spelar om nyinstiftade Sven-Göran Erikssons pokal, som går till herr- respektive damsegrarna i DM.

Och det var tyngda spelare, ledare och publik som ställde upp för en tyst minut för att hedra den bortgångne världstränaren.

– Han var värmlänning och hela fotbollsvärden har varit lite nere några dagar nu och det självklart att vill göra någonting här i Värmland också, säger Kjell Jonevret, tränare i IF Karlstad fotboll.

Spelare Patrik Skanfors tyckte att det känns helt rätt att få möjligheten att hedra Svennis på Nya Kolsvik IP.

Karlstad vann matchen med 3–0 och spelar DM-final mot FBK Karlstad den 25 september. Damernas final spelas mellan Arvika och Hertzöga 18 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.