Nickadam Hossainy kom till Sverige under den stora flyktingvågen 2015. När vi träffar honom är han på väg in till Migrationsverket i Karlstad för ett återvändarsamtal efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Med sig som stöd har han sin granne och vän.
– Det är sorgligt. De har fått stanna här så länge nu. Nickqadam har varit här i två år nu och man kan inte skicka tillbaka ungdomar till ett land som bara blir värre och värre, säger Maria Söderberg.
Hon står utanför Migrationsverkets lokaler tillsammans med Nickqadam Hossainy och väntar på att klockan ska bli tio och att de ska få möta handläggaren.
– Jag har inga möjligheter där. Jag har ingen familj där. Jag har inget nätverk där. Hur ska jag kunna leva där? frågar sig Nickqadam Hossainy förtvivlat.
LÄS MER: Ökat antal självmord bland ensamkommande barn
Hans pappa mördades av Talibanerna
Nickqadam Hossainy är född i Afghanistan men flydde till Iran tillsammans med sin familj efter att hans pappa mördats av Talibanerna. Han har inget uppehållstillstånd i Iran och ska därför utvisas till Afghanistan. Nu är han rädd att gå samma öde till mötes som sin far.
– Hur Sverige kan se att man kan ge honom ett värdigt mottagande, att han ska kunna garanteras trygghet i sitt hemland, det är helt ofattbart, säger Fredrik Ernfridsson som är rektor på Forshagaakademin, den gymnasieskola i Forshaga där Nickqadam Hossainy går på introduktionsprogrammet.
Och Fredrik Ernfridsson är djupt upprörd över hur Sverige behandlar de ensamkommande flyktingbarnen.
– Det här är ju ett gäng ungdomar som verkligen behöver hjälp. Jag skulle vilja att Sverige verkligen var en humanitär stormakt som tog ansvar och hjälpte de här ungdomarna och inte tog beslut om att skicka hem dem. Framför allt inte till en så osäker framtid som de har, säger han.
Hoppet på väg att lämna
Nickqadam Hosseinys ärende har överklagats ända upp till högsta instans. Hans begäran om att få stanna i Sverige har dock avslagits på alla nivåer.
– I vår individuella bedömning av det här ärendet har vi kommit fram till att det inte är visat att det finns någon hotbild i hemlandet. Det är den som söker uppehållstillstånd som måste visa att han eller hon är i behov av skydd. Kan man inte visa det kan man inte heller beviljas uppehållstillstånd i Sverige, säger Rebecca Sörensen som är enhetschef på Migrationsverkets asylprövningsenhet i Uppsala.
LÄS MER: Sunne varslar alla HVB-anställda
Bara i Värmland finns i dag 627 ensamkommande flyktingbarn som väntar på besked om de ska få stanna i Sverige eller inte. Sett över hela landet handlar det om 15 901 ungdomar. Men Nickqadam Hossainy har inte mycket hopp kvar. Den nionde juni ska han ha lämnat landet.
– Jag är en människa, inget djur. Jag har rätt att välja ett fritt liv för mig själv, säger Nickqadam Hossainy om beslutet att utvisa honom ur Sverige.