Aina Wåhlund (S), ordförande för Värmlands läns vårdförbund, står framför en grönskande äng med träd i bakgrunden och pratar om HVB-hem. Till vänster syns en gungställning. Personen bär en svart jacka och en blommig blus, och håller en mikrofon med SVT-logotypen. Det är en mulen dag med ett lugnt och stilla landskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se Aina Wåhlund (S) från Värmlands läns vårdförbund berätta mer om utredningen för att öppna ett nytt HVB-hem. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Vårdförbundets ordförande om HVB-utredningen i Värmland: ”Många fördelar”

Publicerad

En integrerad arbetsmodell med all personal på plats på HVB-hemmet. Så jobbar man vid Riddarnäset i Nykroppa. Nu har Värmlands läns vårdförbund fått i uppdrag att utreda om det är möjligt att öppna ytterligare ett sådant HVB-hem i Värmland.

– Det finns en stor efterfrågan, säger Aina Wåhlund (S), ordförande för Värmlands läns vårdförbund.

Det är den integrerade arbetsmodellen vid HVB-hemmet Riddarnäset i Nykroppa som är eftertraktad i länet. Där finns all personal på plats vilket gör att de enkelt kan samverka.

Trots att det är en större personalstab på plats skenar inte kostnaderna iväg för boenden som följer arbetsmodellen. En av anledningarna är just närheten vilket gör att man slipper resekostnader.

– Det finns många fördelar och vi är inte dyrare, säger Aina Wåhlund (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.