I klippet ovan berättar Thomas Andersson mer Svennis betydelse för klubben

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Thomas Andersson om Svennis betydelse för Karlstad Fotboll. Foto: SVT

Världstränaren Svennis från Torsby drömde om elitfotboll i Karlstad

Publicerad

Karlstad Fotboll blev Sven-Göran Erikssons sista uppdragsgivare.

Och det var efter egen påstötning som Svennis fick jobbet som sportchef i klubben.

– Svennis drömde om elitfotboll i Karlstad, säger Bengt Haffling, styrelseledamot Karlstad Fotboll.

Sven-Göran Eriksson presenterades som ny sportchef i december 2022. Förväntningarna var skyhöga på den minst sagt meriterade sportchefen, och knappt en månad senare presenterades första nyförvärvet. Johan Bertilsson, med drygt 200 matcher och 40 mål i Allsvenskan bland meriterna.

Time out

Men bara en månad senare tvingades Svennis ta time out från jobbet som sportchef. Hälsoskäl angavs, och nästan ett år senare, i januari 2024, valde Svennis själv att gå ut och berätta att han drabbats av cancer och hade högst ett år kvar att leva.

– Svennis öppnade otroligt många dörrar för klubben i Karlstad, Värmland men också nationellt och internationellt. Han har betytt oerhört mycket för klubben, säger Thomas Andersson, vd för Karlstad Fotboll.

Tyst minut

Karlstad spelar två matcher den här veckan.

– Vi möter Sunne i DM borta på onsdag och AFC Eskilstuna hemma på söndag. Vi kommer att spela i sorgband och hålla en tyst minut mot AFC, berättar Thomas Andersson.

I klippet ovan berättar Thomas Andersson mer om Svennis betydelse för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.