Polis i region Bergslagen kan få kännbart löneavdrag efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

En polis i region Bergslagen anmäls till personalansvarsnämnden efter en incident i samband med en musikfestival i Karlstad.

Polisen riskerar nu ett ”kännbart löneavdrag” enligt nyhetsbyrån Siren.

Händelsen handlar om att polisen, som inte var i tjänst, hamnade i bråk med en ordningsvakt som ville avvisa hans kollega från festivalområdet, en kollega som i sin tur har åtalats för våld mot tjänsteman.

Agerade aggressivt mot ordningsvakt och polis

Den nu anmälde polisen var berusad och har enligt anmälan ifrågasatt och försökt påverka ordningsvakten i dennes tjänsteutövning. Han ska också ha sagt att han skulle se till att vakten blev av med sitt förordnande och agerat aggressivt mot både vakten och en polispatrull som kom till platsen.

Polisen misstänks inte för brott men har enligt anmälan agerat felaktigt. I Polisregion Bergslagens anmälan till personalansvarsnämnden står att läsa: ”Polisregionen ser allvarligt på det inträffade och anser att omständigheterna sammantaget är sådana att agerandet bör rendera i ett kännbart löneavdrag”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.