Väse, station, trafikverket

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet och se hur anläggningen ser ut nu när den nästan är klar, och hör mer från projektledaren. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Väse stationsområde snart klart efter lång väntan

Publicerad

Efter en lång väntan närmar sig slutbesiktningen av Väse stationsområde, som planeras ske i oktober. Under sommaren har arbetet intensifierats, med fokus på att färdigställa de sista detaljerna.

– Det känns jättebra att vi ska kunna sy ihop det här projektet, utifrån att det har tagit betydligt längre tid än ursprunglig planering, säger Martin Bergvall, projektledaren.

De gröna ytorna kring stationen har nästan helt färdigställts. Under mitten av augusti kommer arbetet med att plantera buskar och träd att inledas.

2021 drog Trafikverket igång projektet som skulle ha stått klart i april 2023. Projektet blev rejält försenat och den ursprungliga entreprenören sades upp och en ny upphandlades. Då pratades det om en försening fram till sommaren 2024. Inte heller den tidsplanen höll, men nu försäkrar alltså Trafikverket Väseborna att allt ska vara klart i oktober.

Väseborna skeptiska

Men Väseborna är tveksamma till att lita på den nya tidsplanen, med tanke på tidigare slutdatum som aldrig hållits.

– Jag litar inte på det förrän jag ser att det är klart, säger Hans Persson, Väsebo.

I klippet ovan berättar projektledare Magnus Bergvall om utmaningarna och det som återstår innan bygget är helt klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.