Johan Kristoffersson iklädd en racingdräkt med sponsorlogotyper, sitter i förarsätet. Interiören i bilen är synlig, inklusive detaljer som ratt och instrumentpanel. I bakgrunden syns en annan person som vinkar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Kristoffersson är nöjd med att VM-serien i rallycross avgörs på banan och inte i mejlkorgen. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

VM-final flyttas till Turkiet – Kristoffersson: ”Skönt att det avgörs på banan”

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att årets VM-serie i rallycross avgörs i Turkiet.

Något SVT Sport kunde avslöja redan för en månad sedan.

– Nu är beslutet taget. Skönt att det avgörs på banan och inte i mejlkorgen, säger regerande världsmästaren Johan Kristoffersson.

För en knapp månad sedan kom beskedet att Kina blivit av med VM-finalen i rallycross. Finalen var tvungen att hållas utanför Europa för att få officiell status som världsmästerskap.

Det var länge oklart var finalen skulle köras. Eller OM den skulle köras.

Nu har beskedet fattats. Det blir Turkiet och Istanbul som blir platsen för avgörandet i rallycross-VM.

– Jag har kört där en gång, 2015 tror jag. Jag tror att det blev en pallplats, men bra att få besked om var vi ska köra så att man kan börja förbereda sig.

I klippet ovan berättar Johan Kristoffersson om tankarna inför avgörandet i VM helgen 9-10 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.