Workshop om Motorsport ska leda till – Ett värmländskt Silverstone

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländska industrin ska bli en naturlig samarbetspartner för den tekniska utvecklingen inom motorsporten.

– Vi menar att det finns stor potential och kunskap. Vi anser att Värmland kan bli en motsvarighet till Silverstone, säger Pialill Ring, projektledare.

En teknisk workshop i Karlstad om motorsporten har lockat ett 40-tal företag. Tanken är att få en bättre förståelse för vilka produkter som går att utveckla och tillverka i länet.

Silverstone i England är en jämförelse. Där arbetar omkring 50 000 personer inom motorsportbranschen.

– Vi kan växa rejält i länet. Det finns mycket att samarbeta kring. Vi tror på många nya arbetstillfällen, säger Pialill Ring till Värmlandsnytt.

Det finns också en brist på folk inom industrin.

– Att vara bilmekaniner är inte att ligga under en bil, det är data och högteknologi, säger Pialill Ring. Motorsporten kan vara ett lockbete att få flera att välja teknikstudier.

En annan målsättning är att Värmland ska bli ledande i miljödrivna motorsportarrangemang, som kan leda till nya produkter och tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.