båt förstörd efter brand i småbåtshamnen i Björlanda Kile i Torslanda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från räddningstjänstens insats vid branden i småbåtshamnen i Björlanda Kile, på Hisingen i Göteborg och hör båtägaren Joakim Noack i klippet: ”Min båt är helt utbrunnen och borta”. Foto: Laura Vandelin/SVT

Åtta båtar i brand utanför Torslanda

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt under tisdagsmorgonen ut i småbåtshamnen i Björlanda Kile utanför Torslanda. Räddningstjänsten genomförde en omfattande insats på plats för att hantera de åtta brinnande båtarna.

– Min båt är helt utbrunnen och borta, säger båtägaren Joakim Noack.

Strax efter 05 på tisdagen kom larmet om branden i småbåtshamnen i Torslanda, på Hisingen i Göteborg.

– Vi håller på och släcker åtta båtar som brinner, det brinner för fullt, sade Gunnar Skaden, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, tidigt på morgonen.

Vid halv sju-tiden hade räddningstjänsten kunnat släcka merparten av de brinnande båtarna, och det hela var då under kontroll. En halvtimme senare meddelades att branden var släckt.

– Några båtar har sjunkit nu också, säger Micael Olsson, på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Branden i småbåtshamnen utreds som skadegörelse

Även polisen larmades till branden i småbåtshamnen för att bistå räddningstjänst och kustbevakning.

– Händelsen rubriceras som misstänkt skadegörelse, men vi vet ju inte alls vad som orsakat branden och vi kommer spärra av området nu för att göra en teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Polisen uppger vidare att man inte har någon misstänkt för något brott i nuläget. Under morgonen inleddes också polisens arbete med att söka upp drabbade båtägare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.